2024.03.19. - József, Bánk

Vegyes sült zöldségek

A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók 4 személyre:
10 fekete fafül gomba
4 gomba
5 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
10 dkg karfiol
10 dkg brokkoli
10 dkg uborka
4 ek. olaj
1 ek. barna cukor
1 ek. szójamártás
1 ek. kukoricakeményítõ

Elkészítés:
1. Wokban vagy nagyobb serpenyõben felforrósítjuk az olaj felét, beletesszük a fekete gombát, a sárgarépát, a babot, a karfiolt és a brokkolit, 1 percig kevergetve sütjük, majd megszórjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a szójamártást, csipet sót,
pár másodpercig kevergetjük, majd kivesszük.

2. A wokot konyhai papírtörlõvel kitöröljük, beletesszük a maradék olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a gombát, az uborkát, csipet sót. 1 percig kevergetve sütjük, majd visszatesszük a félretett zöldségeket, és jól összekeverjük.

3. A kukoricakeményítõt összekeverjük 1 ek. vízzel, és besûrítjük vele a zöldség mártását.
Hidegen, melegen fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!