2024.03.29. - Auguszta

Póréhagymával töltött burgonya

Hozzávalók:

- 4 nagy burgonya
- 2 póréhagyma fehér része
- 1 evõkanál reszelt emmentáli sajt
- 2 evõkanál reszelt parmezán
- 1 tojás
- 5 dkg bacon
- 2 evõkanál olaj
- 3 dkg vaj
- csipetnyi köménymag
- só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és gõz felett 30-35 percig fõzzük.

A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd a köménymaggal együtt 2 evõkanál olajon 5 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A kihûlt burgonyát kicsomagoljuk a fóliából, a tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk, és egy késõbbi krumplipüréhez félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a pórét, a tojás sárgáját, a reszelt sajtokat és az egészen apróra vágott bacont, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk a késhegynyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjével. A keveréket a kivájt burgonyákba kanalazzuk, és egy vékonyan kivajazott tepsibe egymás mellé lerakjuk. Forró sütõben 10-15 percig sütjük, melegen tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!