2024.03.29. - Auguszta

Burgonyaleves

Hozzávalók:

- 1,5 kg újburgonya
- só
- õrölt bors
- 1 babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
- 1 tk. piros paprika
- 1 evõkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 evõkanál liszt
- citromlé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A burgonyát megkotorjuk - vagy lehámozzuk a héját -, és felaprítjuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. A burgonyát, a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet beletesszük. Fûszerezzük egy kis borssal, sóval, ételízesítõ is mehet bele, és fedõ alatt puhára fõzzük.

Felöntjük 3-4 liter vízzel, amikor felforrt, akkor a tejföllel összekevert lisztet - melyet vízzel hígítunk - hozzáöntjük, közben kevergetjük, hogy csomós ne legyen. Egy kevés citromlével ízesítettem a végén.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!