2024.04.24. - György

Csorbaleves

Hozzávalók:

- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 közepes zellergumó
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 egész fej fokhagyma
- 1 kiskanál õrölt fekete bors
- só
- 1 db tojás
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evõkanál zsír
- 1 liter káposztalé
- 1 nagyobb szem érett paradicsom
- 2 dl tej
- 1 db tojás sárgája
- 5 dkg rizs
- 1 dl tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és 2 litervízben a felszeletelt paradicsommal együtt feltesszük fõni. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.A darált húst fûszerezzük a finomra vágott fokhagymával, tojással, sóval, õrölt feketeborssal és az apróra vágott, megdinsztelt vöröshagymával, majd jól összekeverjük. Gombócokat formálunk belõle, amit a fõvõ léhez adunk.

Ha a gombóc puha lesz, hozzáöntjük a káposztalevet, kevés rizst és tovább fõzzük. A tojássárgájából és a tejbõl eresztéket készítünk és azt is a leveshez adva tovább
fõzzük. Szükség szerint utánaízesítjük, vagy savanyítjuk. Külön tálkán hideg tejföllel kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!