2024.04.25. - Márk

Gesztenyés piskótatekercs almával

Hozzávalók:

- 1 készen kapható kakaós piskótatekercs
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 db alma
- 1 db citrom leve
- 10 dkg cukor
- szegfûszeg
- fahéj

A krémhez:

- 5 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál zselatin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfûszeggel ízesített vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük és kihûtjük.

A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sûrûre fõzzük. A kihûlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.

A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.

A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.

Feltekerjük, a külsejére is kenünk a krémbõl, és gesztenyemasszát reszelünk rá.

A piskótatekercset házilag is elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evõkanál cukorral, 6 evõkanál liszttel, 1 púpozott evõkanál kakaóval és fél csomag sütõporral készítsük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!