- 1 készen kapható kakaós piskótatekercs
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 db alma
- 1 db citrom leve
- 10 dkg cukor
- szegfûszeg
- fahéj
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál zselatin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfûszeggel ízesített vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük és kihûtjük.
A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sûrûre fõzzük. A kihûlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.
A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.
Feltekerjük, a külsejére is kenünk a krémbõl, és gesztenyemasszát reszelünk rá.
A piskótatekercset házilag is elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 evõkanál cukorral, 6 evõkanál liszttel, 1 púpozott evõkanál kakaóval és fél csomag sütõporral készítsük.