rss
  • Meggyes kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 0,5 liter meggykompót leve

    A töltelékhez:

    - 25 dkg kimagozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor

    A tésztához:

    - 1 db tojás
    - egy csipetnyi sütõpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin

    Elkészítés:

    A lisztet elkeverjük a sütõporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis idõre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütõlapra tesszük.

    Külön megfõzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.

    Elõmelegített sütõben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggylébõl és a tortazselébõl megfõzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehûtjük és tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejes pite

    Hozzávalók kb. 25 nagy szelethez: 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás.

  • Báránycomb pékné módra

    Hozzávalók: 1 báránycomb, 1 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 1 dl olaj.

  • Zöldségragu virslivel

    Zöldségragu virslivelA vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük.

  • Búvár túrós

    Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliáscukor, 35 dkg liszt, 2 evõkanál kakaópor, 5 dl kefír, 1 teáskanál szódabikarbóna. A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 12 dkg vaj.

  • Zöldborsós csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    2 csirkecomb vagy 1 mell (kb. 30 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 1 kis csokor kapor

  • Tésztasaláta

    Fõzzön ki 3 dkg durum-tésztát. Szûrje le, hagyja kihûlni. Vágjon nyolcba egy paradicsomot, csíkozzon fel 5 dkg sonkát, s keverje el evõkanálnyi olajjal és friss citromlével.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Lekváros barátfüle

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, lekvár 30 dkg, morzsa 10 dkg, esetleg dió, mák 10 dkg.

  • Babsterc (Bohnensterz)

    Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.

  • Kiwiturmix

    A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az õrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehûtött tejet, és simára keverjük.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés szerint só.

  • Valódi sült krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, ízlés szerint só;

  • Gesztenye-fagylalt

    Hozzávalók: gesztenye 0.5 kg, tejszín 0.5 l, vaníliás cukor 15 dkg.

  • Hagymakrémleves

    HagymakrémlevesA vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágjuk, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab. Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszünk, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakjuk bele, takarékon megdinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyjuk, majd megsózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd a liszttel meghintjük. Hozzáadjuk a vizet (vagy húslevest), megkavarjuk, majd hagyjuk takarékon főni.

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõzve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez

  • Szárazbab fõzelék

    1/2 liter válogatott, megmosott fehér babot lehetõleg folyóvízzel, egy fazékba fölteszünk fõni, egy darab disznóhús, füle, vagy lábával. A babnak legalább 3 óra kell, míg puha lesz s többször kell utána nézni, a víz hamar beforr s mindig utána kell önteni.

  • Sajtos perec

    Sajtos perecA sóval és a szalalkálival elkevert lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a tejföllel összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, és perecszaggatóval kiszúrjuk. A pereceket kikent tepsibe, nem túl szorosan egymás mellé helyezzük, a felvert tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőbe téve magas hőmérsékleten 200 C fokon aranysárgára sütjük.

  • Fokhagymás rakott csirke

    A sütõtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. Aztán jöhet a tejszínes fûszerben pácolt csirkecomb.