Az öntethez:
- 2 csomag tortazselé
- 0,5 liter meggykompót leve
A töltelékhez:
- 25 dkg kimagozott meggy
- 2 pohár tejföl
- 3 evõkanál kristálycukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához:
- 1 db tojás
- egy csipetnyi sütõpor
- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet elkeverjük a sütõporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis idõre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütõlapra tesszük.
Külön megfõzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Elõmelegített sütõben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggylébõl és a tortazselébõl megfõzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehûtjük és tálaljuk.