- 1 kg paradicsom
- 10-12 db félig aszalt paradicsom
- 2 maréknyi bazsalikomlevél
Az öntethez:
- 3 evõkanál extraszûz olívaolaj
- 2 evõkanál vörösborecet
- 1 evõkanál mustár
- kevés só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, 2 percre forró vízbe mártom, meghámozom, gerezdekre vágom, salátástálra halmozom. A bazsalikomleveleket megmosom, megszárítom, az öntet hozzávalóit csavaros tetejû üvegben összerázom.
A félig aszalt paradicsomokat nagyságuktól függõen felezem vagy harmadolom. Az öntet kivételével mindent alaposan összeforgatok – tálalás elõtt 10 percre beteszem a hûtõszekrénybe. Csak az asztalnál locsolom meg az öntettel.