2024.03.29. - Auguszta

Paradicsomsaláta

Hozzávalók:

- 1 kg paradicsom
- 10-12 db félig aszalt paradicsom
- 2 maréknyi bazsalikomlevél

Az öntethez:

- 3 evõkanál extraszûz olívaolaj
- 2 evõkanál vörösborecet
- 1 evõkanál mustár
- kevés só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, 2 percre forró vízbe mártom, meghámozom, gerezdekre vágom, salátástálra halmozom. A bazsalikomleveleket megmosom, megszárítom, az öntet hozzávalóit csavaros tetejû üvegben összerázom.

A félig aszalt paradicsomokat nagyságuktól függõen felezem vagy harmadolom. Az öntet kivételével mindent alaposan összeforgatok – tálalás elõtt 10 percre beteszem a hûtõszekrénybe. Csak az asztalnál locsolom meg az öntettel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!