2024.04.20. - Tivadar

Sajtos roló

Hozzávalók 12 darabhoz:

- 50 dkg (1 csomag) leveles tészta
- 10 dkg mascarpone
- 15 dkg sajt
- 7 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 evõkanál liszt
- 1,5 dl tej
- só
- õrölt fehérbors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az elõnyújtott leveles tésztát szobahõmérsékleten hagyjuk teljesen felengedni. Ezután vágjuk fel 12 egyenlõ csíkra, majd szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, tekerjük rá a formákra. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá egy tepsire.

Tegyük be elõmelegített forró sütõbe, majd süssük szép pirosra.

A sütõbõl kivéve hagyjuk pár percig hûlni, majd óvatosan szedjük le a formáról, és hûtsük ki teljesen.

Egy serpenyõbe öntsük bele a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg õrölt borssal. Ezután robotgéppel keverjük simára, majd tegyük fel a tûzre, és szép lassan, állandó keverés mellett fõzzük sûrûre. Amikor a massza már elég sûrû, vegyük le a tûzrõl, és hûtsük ki teljesen.

A kihûlt masszához adjuk hozzá a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. Amennyiben még szükséges, ízlés szerint sózzuk meg.

Töltsük a sajtos masszát egy habzsákba, majd töltsük meg a teljesen kihûlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét mártsuk bele a maradék reszelt sajtba.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!