2024.04.19. - Emma

Szilvás sertéscsíkok

Hozzávalók:

- 60 dkg sertéscomb
- 15 cm-es póréhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 10 szem szilva
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 szál chilipaprika
- olaj
- só

A mártáshoz:

- 1 evõkanál méz
- 0,5 dl sötét szójaszósz
- 1 dl hideg víz
- 1 evõkanál keményítõ
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépákat hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre szeljük. A szilvákat kimagozzuk és 4-be vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük.

A mártás hozzávalóit összekeverjük.

Egy wokot vagy serpenyõt felforrósítunk. Lehetõleg folyamatosan magas hõfokon tartsuk, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyõbe kevés olajat öntünk, megvárjuk míg ez is teljesen átforrósodik, és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel 1-2 percet pirítjuk majd jöhet a póré, a szilva és a chili.

Pár perc pirítás után enyhén megsózzuk, és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítõtõl hamar sûrûsödik.

Mihelyt összeforrt, már készen is van. Rizzsel tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!