- 60 dkg sertéscomb
- 15 cm-es póréhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 10 szem szilva
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 szál chilipaprika
- olaj
- só
A mártáshoz:
- 1 evõkanál méz
- 0,5 dl sötét szójaszósz
- 1 dl hideg víz
- 1 evõkanál keményítõ
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépákat hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre szeljük. A szilvákat kimagozzuk és 4-be vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük.
A mártás hozzávalóit összekeverjük.
Egy wokot vagy serpenyõt felforrósítunk. Lehetõleg folyamatosan magas hõfokon tartsuk, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyõbe kevés olajat öntünk, megvárjuk míg ez is teljesen átforrósodik, és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel 1-2 percet pirítjuk majd jöhet a póré, a szilva és a chili.
Pár perc pirítás után enyhén megsózzuk, és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítõtõl hamar sûrûsödik.
Mihelyt összeforrt, már készen is van. Rizzsel tálaljuk.