2024.04.19. - Emma

Spenótos kukoricaleves

Hozzávalók:

- 1.5 liter zöldségalaplé
- 5 dkg kukoricadara
- 3 evõkanál liszt
- 3 evõkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg bébispenót
- só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az alaplét felforraljuk, és lefedve melegen tartjuk. A kukoricadarát és a lisztet összekeverjük, felöntjük 2,5 dl alaplével, és közepes lángon folyamatosan kevergetve lágy masszává fõzzük.

Hozzákeverjük a vajat és az összezúzott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd hozzáöntjük a maradék alaplét is, és közepes lángon addig forraljuk, míg a kukoricadara meg nem fõ, a leves pedig sûrû krémessé nem válik. (Ha szükséges, adhatunk még alaplét hozzá.)

Ezután hozzákeverjük a spenótot, 3-4 percig fõzzük, majd tálalás elõtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!