- 1.5 liter zöldségalaplé
- 5 dkg kukoricadara
- 3 evõkanál liszt
- 3 evõkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg bébispenót
- só, bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az alaplét felforraljuk, és lefedve melegen tartjuk. A kukoricadarát és a lisztet összekeverjük, felöntjük 2,5 dl alaplével, és közepes lángon folyamatosan kevergetve lágy masszává fõzzük.
Hozzákeverjük a vajat és az összezúzott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd hozzáöntjük a maradék alaplét is, és közepes lángon addig forraljuk, míg a kukoricadara meg nem fõ, a leves pedig sûrû krémessé nem válik. (Ha szükséges, adhatunk még alaplét hozzá.)
Ezután hozzákeverjük a spenótot, 3-4 percig fõzzük, majd tálalás elõtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.