2024.04.24. - György

Töltött zsömle

Hozzávalók:

- 6 db zsemle
- 1/2 kg túró
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 15 dkg friss eper
- 1/2 l tej vagy egy doboz madártej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A zsemlék „kalapját” levágjuk, majd kikaparjuk a belsejüket úgy, hogy egy kevéske maradjon bennük, és aprókra tépkedve szedjük ki. Ezt a zsemlebelet öntözzük meg a madártejjel vagy vaníliás tejjel.

A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az áttört túrót, az egy evõkanálnyi tejfölt, majd jól kikeverjük, és végül beleforgatjuk az apróra vágott epret, de használhatunk egy kissé átturmixolt epret is - ki hogy szereti. A végén hozzákeverjük a nem túl hígra áztatott zsemlebelet és a keményre vert tojásfehérjét.

A kibelezett zsemlét megmártjuk a madártejben (el ne ázzon), majd sütõbe sorakoztatjuk. Belekanalazzuk az epres túrókrémet és a kalapokat is megmártjuk, majd visszahelyezzük a betöltött zsemlékre. Elõmelegített sütõben, szép pirosra sütjük. Gázsütõ 5-6-os fokozat, kb. 20-30 perc.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!