2024.04.25. - Márk

Mákos sütemény

Hozzávalók:

- 30 dkg sima liszt
- 20 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 2 kanál tejföl vagy tej
- 10 gramm cukor
- egy csipetnyi só

Mákos töltelék:

- 8 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg darált mák
- 3 dkg finom morzsa
- citromhéj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A liszttel elmorzsolt vajból, tojássárgájából, tejfölbõl, porcukorból és sóból tésztát készítünk, és két részre osztjuk. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, tepsire tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kisodort felét. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és jó meleg sütõben megsütjük. A megsült mákos lepényt felszeleteljük, és behintjük porcukorral.

A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, és jól összekeverjük. Végül beleszórjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elkeverjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!