- 30 dkg sima liszt
- 20 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 2 kanál tejföl vagy tej
- 10 gramm cukor
- egy csipetnyi só
Mákos töltelék:
- 8 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg darált mák
- 3 dkg finom morzsa
- citromhéj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A liszttel elmorzsolt vajból, tojássárgájából, tejfölbõl, porcukorból és sóból tésztát készítünk, és két részre osztjuk. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, tepsire tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kisodort felét. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és jó meleg sütõben megsütjük. A megsült mákos lepényt felszeleteljük, és behintjük porcukorral.
A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, és jól összekeverjük. Végül beleszórjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elkeverjük.