2024.04.23. - Béla

Mecklenburgi rakott káposzta

Az ürühúst kockákra vágjuk, egy-másfél órát fõzzük, de elõzõleg megsózzuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külsõ leveleit leszedjük, négy részre daraboljuk, lobogó forró vízben negyedórát fõzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vízbõl kivéve tiszta konyharuhában jó erõsen kinyomkodjuk. Jénait kibélelünk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, ezekre egy réteg káposztalevelet teszünk, úgy, hogy
a levelek domború fele legyen felül.

A káposztára húst rakunk, megsózzuk, megborsozzuk, finomra vágott hagymával és turbolyával, kevés szegfûszeggel megszórjuk, aztán elröl kezdjük a rétegezést: Káposzta, hús, fûszerek.

Legfelülre káposzta kerüljön. Az egészet leöntjük az ürühús leszûrt levével, és kb. egy óra hosszáig fõzzük.

Tálaláskor nagyobb tálra borítjuk ki.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!