2024.03.29. - Auguszta

Hatlapos sütemény

Hozzávalók:

Tésztához:

- 2 evõkanál méz
- 2 tojás
- 6 dkg zsír vagy Rama
- 16 dkg. porcukor
- 4 evõkanál kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna

Krém:

- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg Rama
- 1 teáskanál zselatin
- 1 tojássárga
- 5 dl tej
- 3 evõkanál liszt
- 1 vaníliás pudingpor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit vízgõz fölött jól kikeverjük, egy kicsit hûlni hagyjuk és összekeverjük 45 dkg liszttel. Jól összedolgozzuk, ha még kíván a tészta egy kevés tejet lehet hozzáadni.
6 részre osztjuk a tésztát, sütõlapon egyenként kisütjük. Nem kell sokáig sütni mert kiszárad.

Nem kell megijedni, kemény lesz a tészta, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.

Krém:

A hozzávalókat jól kikeverjük, én tettem hozzá 1 teáskanál zselatint, lassú tûznél sûrû krémet fõzünk belõle. Hagyjuk kihûlni és a kihûlt fõzött krémmel jól összedolgozni. A lapokat megkenjük a krémmel, a tetejére lehet csoki mázt is tenni, de elég porcukorral megszórni.
1 napig állni hagyni, másnap lehet szeletekre vágni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!