2024.04.19. - Emma

Máglyarakás

Hozzávalók:

- 60 dkg alma
- 10 dkg darált dió
- 1 mk õrölt fahéj
- 30 dkg szikkadt kalács
- 5 db tojás
- 6 dl tej
- 10+15 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 15 dkg lekvár
- vaj és zsemlemorzsa a formához
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékonyra szeleteljük. Ha barnulna, locsoljuk meg kevés citromlével. A kalácsot nem túl vékonyan felszeleteljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A tejet a 10 dkg cukorral és a vaníliával felmelegítjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját.

A sütõt elõmelegítjük, egy formát kivajazunk, és meghintjük morzsával. A kalács felét egyesével belemártjuk a cukros-tojásos tejbe, és a formába fektetjük. Megkenjük a lekvár felével, elosztjuk rajta az almát, amit megszórunk fahéjjal és a darált dióval. Majd betakarjuk a mártott kalács másik felével. Ezt kb. 20-25 percig sütjük.

Amíg sül, addig a fehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral és egy csipet sóval.
Amikor a süti megsült, kivesszük a sütõbõl, 5 percig pihentetjük, és a sütõt levesszük kb. 120 °C-ra.

A tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és ráhalmozzuk a tojáshabot. Visszatoljuk a lehûlt sütõbe, és még kb. 15 percig sütjük, amíg a hab barnulni kezd.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!