2024.03.29. - Auguszta

Barackos piskóta

Hozzávalók:

- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütõpor
- 1 cs vanília ízesítésû cukor
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- 2 nektarin
- mogyoró
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a tejjel és az olajjal. A lisztben alaposan elkeverjük a sütõport, és a vanília ízesítésû cukrot. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét.

Kis adagokban a tojássárgás masszához keverjük a sütõporos, vaníliás lisztet, majd ezt követõen hozzáadjuk a citromnak a reszelt héját, és a fél citromnak a levét, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját.

Egy kapcsos tortaformát tapétázzunk ki sütõpapírral, melybe helyezzünk tetszés szerint barack szeleteket, a szeletek közé szórjunk mogyorót, majd csurgassük rá a masszát.
Közepesen elõmelegített sütõben megsütjük.

Miután langyosra hûlt, kiborítjuk süteményünket és megfordítjuk úgy, hogy a barackos része kerüljön felfelé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!