- 20 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 1 egész tojás
- szalalkáli tejben feloldva
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 7 dl víz
- 30 dkg cukor
- 4 csomag fõzõs vanília ízû pudingpor
- 4 dl víz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet, vajat cukrot, mézet, tojást, szalalkálit összegyúrom, hûtõbe teszem fél órára.
Az almát meghámozom, kockára vágom, 7 dl vízben 30 dkg cukorral kompótot fõzök belõle 1- 2 perc alatt. 4 csomag pudingot elkeverek 4 dl hideg vízzel és a forró almakompóthoz adom. Rövid idõn belül leveszem a lángról, és hagyom langyosra hûlni.
Amíg kihûl a töltelék, a tésztát két részre osztom, és a tepsi tetején két vékony lapot sütök belõle. Érdemes bevajazott sütõpapíron sütni. Sütési idõ 4- 5 perc/ lap. Nem lesz valami gyönyörû látvány. Ráadásul a tészta kemény lesz. Az egyik lapra ráhalmozom a pudingos almát, majd befedem a másik lappal. A langyos töltelék hatására varázslat történik színben és állagban. A lapok megpuhulnak és szép színük lesz.Fahéjas porcukorral megszórva kínálom.
A szép szeletelés elengedhetetlen feltétele, hogy teljesen hûljön ki a tészta.