rss
  • Csokisrúd

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg kakaópor
    - 20 dkg porcukor
    - 5 dkg zselés cukor
    - 10 dkg mazsola
    - 15 dkg darált dió
    - 25 dkg háztartási keksz
    - 25 dkg margarin

    loading...

    Elkészítés:

    A háztartási kekszet durván ledaráljuk, a zselés cukrot apró kockákra vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kekszet, a diót, a mazsolát, a zselés kockákat és a kakóport. Jól összekeverjük, szalámit formázunk belõle, kókuszreszelékben meghenpergetjük, becsavarjuk alufóliába és hûtõbe tesszük.

    A hideg süteményt kb. egy centiméter széles szeletekre vágjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonyafelfújt fasírttakaróban

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg darált hús, 1 zsemle, 1 tojás, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejfel, 15 dkg zsír, pirospaprika, õrölt bors, só.

  • Aranyparti rakott hús

    Laskára vágunk 50 deka sertéscombot, és 2-3 evõkanál olajon vagy ennek megfelelõ zsíron megpirítjuk. Kevés vízzel 10 percig pároljuk, majd közévágunk vékony csíkokra egy kiló fehérkáposztát.

  • Burgonya-leves

    Minden személyre két darab nagyobb fajta burgonyát vegyünk, tisztitsuk azt meg nyersen, aztán vágjuk fel szép egyenlõ koczkákba. Tegyünk egy fazékba mindenféle zöldséget és az árva levesekhez szükséges mennyiségû vizet: három személyre egy liternyit.

  • Száz magyar ételcsoda. Hagyományos ízek a pannon világból

    Hagyományos ételeink - legyen szó halászlérõl, töltött paprikáról vagy különféle ízesítésû rétesekrõl - páratlan elismerésnek örvendenek határainkon innen és túl.

    De hogyan is kell elkészíteni kedvenc ételeinket úgy, hogy ízük igazán eredeti legyen?

    Liptai Zoltán mesterszakács receptjei ehhez nyújtanak segítséget. A Száz magyar ételcsoda több mint egy szakácskönyv: hamisítatlan gasztronómiai kalandozás, hiszen a jól ismert alföldi és dunántúli ízvilág mellett megismertet Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a délvidék legfinomabb fogásaival.

  • Forró karamellás tej

    Hozzávalók: 8 dkg cukor, fél liter tej, 1,5 dl tejszín, 1 ek barna cukor, késhegynyi fahéj.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Almás-vaníliás szelet

    Hozzávalók: 1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 1/2 margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz.

  • Dióbundában sült ponty

    Hozzávalók: 8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10 vaj, só.

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Uborkás joghurttál

    Hozzávalók: 1 salátauborka, 2 gerezd fokhagyma, zellerfûszersó, fél csomó kapor, fél ek olivaolaj.

  • Gyulai Csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.

  • Mandulás palacsinta

    Hozzávalók (6 személyre): 50g liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evokanál olaj, só, 2 evokanál szeletelt mandula;
    A töltelékhez: 3 tojás, 25g cukor, 1 evokanál liszt, 2 evokanál orölt mandula, 3/4 dl tej, 1 teáskanál mandulaeszencia;
    Az öntethez: 250g málna, 6 evokanál porcukor, 2 evokanál pirított mandula;

  • Diós káposztarolád chilimártással

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g konyhakész rizs, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 50 g mazsola, 30-30 g pisztácia és píneamag, 50 g durvára aprított dió, só, 1/2 tk. õrölt koriander, 1 fej káposzta, 3 ek. vaj, 2 csõ piros húsú chilipaprika, 250 ml erõleves, 200 ml tejszín.

  • Rakott krumpli vega módra

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 1 nagy doboz tejföl, 2 db tojás, olívaolaj, kevés só, bors, vegeta.

  • Gesztenyepuding

    Hozzávalók:

    1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evõkanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefõtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

  • Sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    2 csirkemell filé (bõr nélkül), kb. 5 dkg vaj/ margarin, ételízesítõ, 1 csokor petrus, fél citrom leve, 20 + 10 dkg reszelt sajt (lehet a maradék sajtokat felhasználni, csak füstöltet ne!), 1 egész tojás, 2-3 dl tejföl, pici mustár, só, bors

  • Halleves horvát módra

    Hozzávalók: 1,5 kg fehérhúsú hal, 5 dkg rizs, 6 kanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 5 dkg citrom, 3 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 dkg só, 3-4 szem bors.

  • Sonkás rúd

    Hozzávalók:

    1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás

  • Füge gyógybor

    1 kg fügét apróra összevágunk. Egy 7-8 l-es uborkásüvegbe 1 dkg élesztõt, 1 dkg borkõsav port teszünk majd ráöntjük az apróra vágott fügét. 5 liter vizet 1kg cukorral felforralunk, ha kihült ráöntjük az uborkásüvegben lévõ anyagokra.

  • Házi pizzás csiga

    Házi pizzás csigaA langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót és az olajat, majd beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerve hűvös helyen pihentetjük kb. 1 órán át. A töltelékhez az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítjük.

loading...