2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Medvehagymás zellerleves

Hozzávalók:

- 1 db zellergumó
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma szárával
- 4-5 levél medvehagyma
- petrezselyem
- só
- õrölt feketebors
- fokhagyma-petrezselyem fûszerkeverék
- 2 tyúkhúslevesocka
- fehérbor
- olívaolaj
- füstölt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A zellergumót és a krumplit kockára, a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet apróra, az újhagymát és a medvehagymát rövid darabokra vágom. A sajtot felkockázom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a zellert és a krumplit, feleresztem vízzel, fûszerezem. Amikor majdnem kész, hozzáadom az újhagyma zöldjét és a medvehagymát, öntök bele fehérbort.

Tálalom, teszek bele sajtkockákat, hagymahajtásokat és medvehagymalevelet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!