rss
  • Kijevi sütemény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg cukor
    - 4 tojás sárgája
    - 40 dkg liszt
    - 1 csomag sütõpor

    Lapok tetejére hab:

    - 4 tojás fehérje
    - 15 dkg cukor
    - durvára darabolt dió

    Krém:

    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 2 dl tej
    - 3 evõkanál fõzött feketekávé
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg margarin

    loading...

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjébõl és a 15 dkg cukorból vert kemény habot, amit megszórunk a durvára vágott dióval.

    Tepsi hátlapján sütjük külön-külön. A krémhez elkészítjük a pudingport a tejjel, hûlés után habosra keverjük a margarint a cukorral és összedolgozzuk a kettõt, beletéve a feketekávét is. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. Tetejére csorgathatunk díszítésnek olvasztott csokit is, de elhagyható.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hideg borsóleves zsázsával

    Hozzávalók: 45 dkg fõtt vagy fagyasztott borsó, 8,5 dkg zsázsa, nagy darabokra tépve, 850 ml zöldségalaplé, 1 kis citrom héja és levél, 4 evõkanál natúr joghurt, jégkockák a tálaláshoz.

  • Almás hagymás töltött liba

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

  • Hagymás krumplilángos

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztõ, fél dl tej, 1 mokkáskanál só;

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Füstalthalsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Gríztorta cseresznyésen

    Gríztorta cseresznyésenA tejet egy csipet sóval felmelegítjük, levesszük a tűzről, és belekeverjük a grízt, hagyjuk duzzadni. A vajat habosra keverjük a cukorral, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a 3 tojássárgát, a citromhéjat és a mandulát. Hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett cseresznyét és a még meleg tejbegrízt. A 3 tojásfehérjét egy csipet cukorral nagyon keményre felverjük, majd ezt is óvatosan a masszához adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses nem igazán jó hozzá), és egy kivajazott 26 centis formában kb. 45 percig sütjük a süteményt.

  • Svéd gombasaláta

    Hozzávalók: 75 dkg gomba, 1 dl olaj, 5 dkg hagyma, 1 citrom, 2 g paprika, kevés õrölt bors, 1 babérlevél, 1 g kakukkfû, 1 dkg paprikakrém, 5 dkg paradicsompüré, 1 dkg cukor, 2 dkg só.

  • Karácsonyi mézeskalács

    Hozzávalók:

    40 dkg burgonyás tészta alappor, 8 dkg liszt, 20 dkg méz, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 kiskanál szódabikarbóna, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 0,5 kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék, a bekenéshez: 1 tojás, a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Pikáns pulykahússaláta

    Hozzávalók:

    25 dkg sült pulykamedallion, 20 dkg fõtt cékla, 20 dkg fõtt zeller, fél szál nyers torma, 1 dl tejföl, 1 citrom, 1 kubai narancs, fél tubus natur majonéz, só, õrölt bors, fél csomó zellerzöld

  • Apricot Fizz

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy koktélospohárba szûrjük, végül szódával felöntjük, és a barackkal díszítjük.

  • Karácsonyi beigli

    Hozzávalók:

    a tésztához: 56 dkg liszt, 21 dkg vaj, 2 dkg élesztõ, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 2 tojás sárga; a diótöltelékhez: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, másfél db reszelt alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg mazsola, 8-10 dkg apróra vágott birsalmasajt; a mákos töltelékhez: 30 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 7 dkg mazsola, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 dl tej, csipetnyi só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 szem összetört szegfûszeg

  • Almás-diós lepény

    Hozzávalók:

    20 dkg rizsliszt, 2 dl tej, 6 alma, 10 dkg dió, 1 tojás, 3 dkg élesztõ, 1 evõkanál zsír, 1 dkg cukor

  • Grapefruitos máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 db grapefruit, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 teáskanál mustár, 1-2 teáskanál cukor, õrölt fehér bors, só.

  • Hideg málnaleves

    Hideg  málnalevesRedukciót felére beforraljuk. Leves alap málnáját vízbe téve felfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, beleszűrjük a redukciót. Negyed órát főzzük. Levest sűrítjük: tejfölt, vizet és a lisztet kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után szűrőn keresztül a leveshez öntjük, állandó keverés mellett 2-3percig forraljuk, majd még forrón áttörjük. Tűzre visszatéve főzőtejszínnel(szintén hő kiegyenlítés után)dúsítjuk, csak összeforraljuk, majd hideg vízfürdőben hőmérsékletét annyira csökkentjük, hogy hűtőbe tudjuk tenni. Behűtött tejszínt kemény habbá verjük

  • Borsos túrópogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Nagymamáink kedvenc körete a galuska volt, de ebben a formában az ünnepi ebéd fényét is emelni tudja.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Citromos sült csirke

    Citromos sült csirkeA csirkét mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra. A csirkét a mellénél vágjuk szárnyasollóval ketté, hajtsuk szét és lapítsuk le. Dörzsöljük be sóval és borssal. A citrom levét facsarjuk ki. A páchoz keverjük el az olajat a citrom kifacsart levével. A zsályát mossuk meg, vágjuk fel csíkokra és szintén adjuk az öntethez. A páccal alaposan dörzsöljük be a csirke mindkét felét (sőt a mellének bőre alá is juttassunk belőle). Tegyük a csirkét egy megfelelő méretű sütőtálba, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 órát.

loading...