2024.03.29. - Auguszta

Sütõtök krémleves zöldségekkel

Hozzávalók:

- 2 közepes méretû sütõtök
- 200 ml almabor
- 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
- 2 evõkanál olívaolaj
- 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
- 1 fehérrépa, apróra vágva
- 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
- 2 szál zeller, apróra vágva
- 4 csésze alaplé
- 2 csésze víz
- 150 ml tejszín
- 2 kiskanál só
- 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
- 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
- 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
- reszelt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. Vágjuk ketté a sütõtököket, távolítsuk el a magokat. Tegyük egy fóliával kibélelt tepsibe, vágott felével fölfelé. Öntsük az almabort a tetejére, majd fordítsuk hírtelen a vágott oldalával lefelé. Tegyük 180 fokra a sütõbe, míg a tök megpuhul, majd vágjuk le a héját és kockázzuk fel.

2. Közben egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dinszteljük meg a hagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, almát, zellert. Öntsük rá az alaplevet. Forraljuk fel, és csökkentsük a hõt. Fedjük le és pároljuk 1 órán át. Adjuk hozzá a sült sütõtököt és fõzzük együtt 1 órán át. Adjunk még hozzá vizet ha szükséges, a tejszínt és sózzuk, borsozzuk. Egy botmixerrel pürésítsük.

3. Keverjük hozzá a zsályát, rozmaringot, szerecsendiót. Díszítsük sajtreszelékkel, tejszínnel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!