rss
  • Baconos csirkemáj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 40-50 dkg csirkemáj
    - pár szem krumpli
    - 1 csomag bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - õrölt majoranna, só
    - olaj

    loading...

    Elkészítés:

    1. Megmossuk a csirkemájat, lecsöpögtetjük. A krumplit meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk.

    2. Egy-egy szelet baconba feltekerjük a csirkemájakat, melyeket majorannával szórunk meg. Egy tûzálló tál aljára egy kevéske olajat öntünk, és beleteszünk egy réteg krumplikarikát. Erre sorban rápakoljuk a tekercseket. Megszórjuk hagymakarikákkal, és még köréje is pakolunk krumplikarikákat (ezt sózhatjuk). Alufóliával letekarva tesszük a sütõbe.

    3. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A tekercseket kb. 40-45 perc alatt készre sütjük (függ attól a sütési idõ, hogy milyen a krumplink, újkrumpliból hamar megvan). A végefelé levesszük a fóliát, és pirítjuk egy kicsit.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos rizses sonkasaláta

    Hozzávalók: 240 ml majonéz, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg ananászbefõtt, 20 dkg fõtt rizs, 1-1 db zöld és piroshúsú paprika, 1 db fodros fejessaláta, 1 citrom, 1 kisebb póréhagyma.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    8 db kisebb paradicsom, 10 dkg rokfort sajt, fél fej kisebb vöröshagyma, 1 kis csokor, petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, só, bors

  • Kelkáposztaleves virslivel

    Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
    fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.

  • Karamellás rolád

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 5 tojás
    - 2 evõkanál víz
    - 5 evõkanál liszt
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 1 narancs reszelt héja

    A krémhez:

    - 2 evõkanál barnacukor
    - 1 evõkanál étkezési keményítõ
    - 1 dl tej
    - 10 dkg mascarpone krémsajt

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Alföldi zúzapörkölt

    Apró kockákra vágunk, és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evõkanálnyi édes-nemes pirospaprikával, és beleforgatunk egy csomag felengedett, fagyasztott csirkezúzát.

  • Sült hús zöldségkarikákkal

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj (csontozott), 1,5 kg burgonya, 3-4 db paprika, 3-4 db paradicsom, 2 db vöröshagyma, 4-5 db gombafej, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, delikát, petrezselyemzöld, kevés zsiradék.

  • Amaretti

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Saslik vesepecsenyébõl

    Hozzávalók: 60 dkg vesepecsenye, 2 evõkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 citrom, 1 evõkanál apróra vágott kapor, só, õrölt bors, néhány csepp ecet;

  • Pácolt báránylapocka nyárson

    Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fûszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tûzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütõbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.

  • Fasírt bográcsban vagy fóliában

    Hozzávalók 4-5 személyre: 1,5 kg marha - és disznóhús, kávéskanálnyi bors, 4-5 kávéskanálnyi félédes paprika, harmadannyi zsemlemorzsa, mint a hús, félannyi száraz kenyérbél (prézli), mint a morzsa, 2 felvert tojás, só, alufólia.

  • Kalábriai leves

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

  • Hideg krumplileves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1 l erõleves, 2 póréhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 ek vaj, 1 tk vágott petrezselyemzöld, 1 tk liszt, só, bors.

  • Búbos hús

    Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott rövid sertéskaraj, kicsi só, 2 csipet feketebors, 5 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 zsemle, az áztatáshoz tej, 1 tojás, 1 csomó petrus, 1 kis doboz májkrém konzerv, 5 dkg reszelt sajt. (Aki szereti, 1 csapott kiskanál majoranna.)

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: fagyasztot gyümölcs (málna, õszibarack, ribiszke, egres, vagy eper) vegyesen 60 dkg, 1 citrom, 9 dl 100 %-os narancslé, 1 dl Triple sec, 1 dl fehérbor, 10 dkg porcukor, fél csomag vaniliáscukor, 2 dl tejszín.

  • Hagymakrémleves

    HagymakrémlevesA vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágjuk, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab. Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszünk, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakjuk bele, takarékon megdinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyjuk, majd megsózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd a liszttel meghintjük. Hozzáadjuk a vizet (vagy húslevest), megkavarjuk, majd hagyjuk takarékon főni.

  • Kakaókrém

    Hozzávalók: 3 evõkanál kakaó, 6 csapott evõkanál liszt, 8 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 liter tej.

  • Joghurtos eperkupola

    Hozzávalók: 1 kg eper, 4 evõkanál zselatinpor, 20 dkg piskóta, 5 dl natúr joghurt, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 4 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál fõzõrum, 4 dl tejszín, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja.

  • Tejben párolt hal

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej, 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

  • Kocsonya

    Hozzávalók:

    - 1 közepes csülök
    - 1 füstölt csülök
    - 1 disznóláb (köröm)
    - 1 disznófarok
    - 3 sárgarépa
    - 2 fehérrépa
    - zeller
    - 1 fej fokhagyma
    - kömény és szemesbors, gyömbér és szerecsendió ízlés szerint
    - só (nem sok)
    - 2 chilipaprika
    - 1 nagy fej vöröshagyma

    A díszítéshez:

    - keménytojás
    - pirospaprika
    - citrom

loading...