2024.04.19. - Emma

Baconos csirkemáj

Hozzávalók:

- 40-50 dkg csirkemáj
- pár szem krumpli
- 1 csomag bacon
- 1 fej vöröshagyma
- õrölt majoranna, só
- olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. Megmossuk a csirkemájat, lecsöpögtetjük. A krumplit meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk.

2. Egy-egy szelet baconba feltekerjük a csirkemájakat, melyeket majorannával szórunk meg. Egy tûzálló tál aljára egy kevéske olajat öntünk, és beleteszünk egy réteg krumplikarikát. Erre sorban rápakoljuk a tekercseket. Megszórjuk hagymakarikákkal, és még köréje is pakolunk krumplikarikákat (ezt sózhatjuk). Alufóliával letekarva tesszük a sütõbe.

3. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A tekercseket kb. 40-45 perc alatt készre sütjük (függ attól a sütési idõ, hogy milyen a krumplink, újkrumpliból hamar megvan). A végefelé levesszük a fóliát, és pirítjuk egy kicsit.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!