2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Frankfurti leves

Hozzávalók:

- 30 dkg kelkáposzta
- 2 db közepes krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk ételízesítõ
- 1 tk pirosarany
- 1 tk só
- 1 mk köménymag
- 1 mk õrölt bors
- 2 tk õrölt paprika
- 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj
- 1 púpos ek liszt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kelkáposztát a krumplival együtt 2,5 liter vízben feltesszük fõni. Beletesszük a vöröshagymát egészben (ezt késõbb eltávolítjuk), valamint a sót, vegetát, pirosaranyat, köménymagot és a zúzott fokhagymát.

Miközben a leves fõ, a virslirõl lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínûre pirítjuk. A tûzrõl levéve, belekeverjük a pirospaprikát és az õrölt borsot.

Kevés (kb. 1,5 dl) hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölt és felforraljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!