2024.04.20. - Tivadar

Grillen sült pisztráng

Hozzávalók:

- 2 pisztráng
- olívaolaj
- õrölt bors
- só
- kb. 18 gerezd fokhagyma
- 2 szelet szalonna
- 1 kis fej saláta
- 2 nagy paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis cukkini

A salátaöntethez:

- 4 evõkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- pár csepp citromlé
- pár csepp Worcestershire szósz
- pár csepp ecet
- kevés cukor
- só
- bors
- 1 kis pohár tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Éjszakára a halakat bedörzsöljük õrölt borssal, sóval, 6 gerezd reszelt fokhagymával és olívaolajjal, hûtõbe tesszük. Másnap grillezés elõtt a szalonnának a zsírját kisütjük, és még forrón belereszelünk 6 gerezd fokhagymát.

A salátát-paradicsomot-paprikát mossuk, szeleteljük, a lilahagymát is, és 3 gerezd fokhagymát kicsire vágunk. A salátaöntethez valókat összekeverjük, és a salátára öntjük. A tejfölbe reszelünk 3 gerezd fokhagymát és sózzuk.

A halat kis nyársra, saslik pálcára húzzuk, és a grillre tesszük, folyamatosan forgatjuk, és kenegetjük a fokhagymás szalonnazsírral. A cukkiniszeleteket is bedörzsöljük sóval, borssal, megkenjük a fokhagymás szalonnazsírral, grillezük.

A kész halat a salátával és fokhagymás tejföllel, cukkinival tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!