- 2 pisztráng
- olívaolaj
- õrölt bors
- só
- kb. 18 gerezd fokhagyma
- 2 szelet szalonna
- 1 kis fej saláta
- 2 nagy paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis cukkini
A salátaöntethez:
- 4 evõkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- pár csepp citromlé
- pár csepp Worcestershire szósz
- pár csepp ecet
- kevés cukor
- só
- bors
- 1 kis pohár tejföl
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Éjszakára a halakat bedörzsöljük õrölt borssal, sóval, 6 gerezd reszelt fokhagymával és olívaolajjal, hûtõbe tesszük. Másnap grillezés elõtt a szalonnának a zsírját kisütjük, és még forrón belereszelünk 6 gerezd fokhagymát.
A salátát-paradicsomot-paprikát mossuk, szeleteljük, a lilahagymát is, és 3 gerezd fokhagymát kicsire vágunk. A salátaöntethez valókat összekeverjük, és a salátára öntjük. A tejfölbe reszelünk 3 gerezd fokhagymát és sózzuk.
A halat kis nyársra, saslik pálcára húzzuk, és a grillre tesszük, folyamatosan forgatjuk, és kenegetjük a fokhagymás szalonnazsírral. A cukkiniszeleteket is bedörzsöljük sóval, borssal, megkenjük a fokhagymás szalonnazsírral, grillezük.
A kész halat a salátával és fokhagymás tejföllel, cukkinival tálaljuk.