2024.04.24. - György

Kajszibarackkal sütött karaj

Hozzávalók:

- 1 kg kicsontozott sertéskaraj
- 1 nagyobb hagyma
- 1 dl olaj
- 2 ek paradicsompüré
- só
- õrölt fekete bors
- 1 dl fehérbor
- fél citrom leve
- 50 dkg kajszibefõtt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése

Az enyhén kiveregetett sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalán forró olajban átsütjük. A sütõserpenyõbõl kivéve tepsibe vagy tûzálló tálba rakjuk, s a visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a bort, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lefedve öt percig pároljuk.

A mártást a húsra öntjük és lefedve, nagyjából háromnegyed órát pároljuk, míg a hús megpuhul. Néhány perccel azelõtt, hogy kész lenne, hozzáadjuk a sárgabarackbefõttet - a levét nem öntjük rá - és az egészet egy kicsit összesütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!