2024.04.19. - Emma

Lajcsi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2 evõkanál méz
40 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

4 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 fõzõs puncs pudingpor
1 csomag fõzõs vaníliás pudingpor
rum
1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

2 dkg porcukor
2 evõkanál kakaó
diónyi margarin
3 evõkanál víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, a margarinnal és a mézzel habosra keverjük melegítés közben. A szódabikarbónás lisztet hozzáadjuk, és 3 lapban zsírozott tepsi hátán megsütjük.
A 25 dkg margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral. Kettéosztjuk. 2-2 dl tejben felfõzzük a pudingokat. A vaníliáshoz még adunk vaníliás cukrot, a puncsoshoz meg rumot. Majd a margarinos krémekhez adjuk a pudingokat. Ezekkel töltjük meg a lapokat. A tészta tetejére meg csokimázt készítünk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!