2024.04.19. - Emma

Madártej

Hozzávalók:

1,5 liter tej
15 dkg cukor
4 tojás
1 evõkanál liszt
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásfehérjébõl 5 dkg cukorral kemény habot verek, majd félliternyi forralt tejbe beleszaggatom. Ha az egyik fele megfõtt, lapátkanállal óvatosan megfordítva a másik felét is megfõzöm, ezután szûrõkanállal kiszedem a tejbõl, és tálra rakom. A visszamaradt tejet hozzáöntöm a többi tejhez.

A tojássárgáját simára keverem a maradék cukorral, majd kevés tejet hozzáöntve, a liszttel is simára keverem. Ezután apránként hozzáöntöm a többi tejet, és kis lángon addig keverem, amíg egy kicsit megsûrûsödik. Ha kihûlt, belekeverem a vaníliás cukrot és a sót, majd tetejére teszem a fõtt habgaluskákat. A hûtõszekrényben jól lehûtöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!