2024.04.20. - Tivadar

Cukkinis csirkerudak

Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell-filé
1 közepes cukkini
40 dkg apróbb újkrumpli
1 tk só
1 tk bors
1 tk fokhagyma granulátum
2 dl olaj
8 db pálca
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Elkészítjük a pácot: az olajban elkeverjük a sót, borsot és a granulátumot. A csirkemellet alaposan megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk (kb. 2×2 cm), és a pácba dobjuk.
A cukkinit megmossuk, ha öregebb, akkor a belsejét kivájjuk, ha zsenge, akkor meghagyjuk, és a husikkal megegyezõ darabkákra szeljük. Ez is mehet a pácba.

A husit és a cukkinit a páccal kb. egy órán át a hûtõben hagyjuk pihenni. A pálcákat beáztatjuk vízbe. A krumplikat megmossuk. Ha kicsit nagyobbak, negyed részre vágjuk. A sütõt elõmelegítjük.

Elkezdjük feltûzdelni a pálcákra a következõ sorrendben: krumpli-hús-cukkini-hús-krumpli. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Egy tepsibe pakoljuk a nyársakat, a maradék páclével, és kevéske vízzel meglocsoljuk. Alufólia alatt 35-40 percet sütjük, majd azt levéve 15 percet pirítjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!