8 fehér zselatinlap
4 pohár málnás és almás joghurt
3 dl sima joghurt
5 dkg cukor
2 kanál citromlé
3 dl tejszín
10 dkg málna
10 dkg tejcsokoládés keksz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe.
A desszert joghurtot elkeverjük a sima joghurttal, a cukorral és a citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk és kikeverjük 3 evõkanál joghurtos krémmel. Majd az egészet hozzáöntjük a többi krémhez és a hûtõbe tesszük.
A tejszínt felverjük, és a háromnegyedét csillagnyomós habzsákba töltjük és a díszítésig a hûtõbe tesszük.
A többi tejszínt a málnával együtt beleforgatjuk a krémbe. Egy õzgerincformát kiöblítünk hideg vízzel, majd beleöntjük a krémet. A kekszeket a csokoládés felükkel lefelé belenyomjuk a krémbe, és folpackkal lefedve 3 órára betesszük a hûtõbe, és állni hagyjuk.
Tálalás elõtt a formát kis ideig forró vízbe állítjuk, majd a tortát tálcára borítjuk, és tejszínhabbal díszítjük.