2024.04.19. - Emma

Fetasajtos-paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

1 fej lilahagyma
1 nagy paradicsom
5 dkg fetasajt
1 teáskanál kókuszolaj
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
15 dkg spagetti
2 gerezd fokhagyma
2 csipet oregánó
frissen õrölt bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A spagettit megfõzzük, de nem teszünk a fõzõvízbe olajat, csak sót. A lilahagymát félkarikákra vágjuk, a paradicsomot és a fetát felkockázzuk. A kókuszolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a paradicsomot. Megborsozzuk, oregánóval fûszerezzük, és hozzáadjuk a citromlevet is. Addig pároljuk, amíg a paradicsom leve kissé besûrûsödik. Legvégül beleforgatjuk a feta sajtot, és elzárjuk alatta a gázt. A kifõtt tésztát lecsepegtetjük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A tetejére halmozzuk a szószt. Paradicsommal és bazsalikombóbitával díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!