rss
  • Pulykamell sárgadinnyével

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    50 dkg pulykamellfilé
    50 dkg sárgadinnye
    1 piros kaliforniai paprika
    1 citrom
    1 dl olaj

    bors

    Elkészítés:

    A húst csíkozd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd pici olajon süsd addig, amíg meg nem pirul. Vedd ki, és a már használt olajon kicsit dinszteld meg a felkockázott paprikát és sárgadinnyét.

    Reszelj rá citromhéjat, majd keverd össze a hússzeletekkel, és pár percig pirítsd õket együtt. Tésztával tálald.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csiki gulyás

    Hozzávalók: 40 dkg marhabélszin, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 1 ek paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyúkáposzta, 3 dkg rizs, tejföl.

  • Húsvéti csülöktál

    Hozzávalók: Füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Burgonyán sült fasírt

    Hozzávalók: 75 dkg héjában fõtt burgonya, 30 dkg darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 3 dl tejföl, reszelt sajt, 4 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Adventre: mézes sütemény

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2,5 dl olaj, 8 kanál olvasztott méz, 30 dkg cukor, 5 egész tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, citromhéj reszelve, fahéj, szegfûszeg, 3 tojásfehérje.

  • Az adalékanyagokról

    Az adalékanyagok megjelenése elsõsorban az élelmiszerek ipari méretû feldolgozásához, a nemzetközivé vált élelmiszerpiachoz kapcsolódik. A fogyasztói társadalomban az élelmiszer áruvá vált, amelyet iparszerûen, jó minõségben, gazdaságosan kell elõállítani, elosztani (azaz tartóssá és szállíthatóvá tenni).

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük.

  • Jégbe hûtött cseresznyés tej

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 15 dkg cseresznye, 5 dl aludttej, 2 dl hideg cseresznyelé, 6 evõkanál zabpehely, 4 gombóc vaníliafagylalt.

  • Dr. Oetker: Villámgyors torták

    Nincs kedve órákig a konyhában állni, amíg elkészül egy szép torta?

  • Táplálkozásunk is befolyásolja a vérnyomásunk alakulását

    Vérnyomásértékeink alakításában táplálkozási szokásaink aktív szerepet vállalnak. Kutatások igazolják, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Szív, Tüdõ és Vér Intézete által kifejlesztett DASH diéta követésével csökkenthetõ a magas vérnyomás, illetve megelõzhetõ a betegség kialakulása.

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - citromfû és lime szeletek

    A töltelékhez:

    - 2 db lime a levét és a reszelt héját használjuk
    - 15 dkg porcukor
    - 2,5 dl tejszín
    - 40 dkg sovány túró
    - 4 levél lapzselatin

    A tésztához:

    - 25 dkg reszelt keksz, vagy piskótamorzsa
    - 10 dkg margarin

  • Áfonyás kacsa

    Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Tárkonyos húsgombócleves

    Tárkonyos húsgombóclevesA hagymát apróra vágjuk, a répát-burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit. A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.

  • Citromos túróhab

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db citrom, 3 dl tejszín, 5 dkg kristálycukor.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Rántott kelkáposztatekercs

    Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 2 dl sûrû tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, csipetnyi köménymag, só, törött bors ízlés szerint;

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 egyforma nagyságú burgonya, 1 kis doboz sprotnipástétom, (vagy 1 doboz sprotni), 2 nagyon vékony szelet császárhús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál tejföl, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál citromlé, só és törött bors, ízlés szerint.