20 dkg csirkemell filé
3 fél kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
25 dkg óriás kagylótészta
fél szál póréhagyma
2 evõkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 evõkanál curry
2 dl tejszín
3 evõkanál joghurt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemellet ledaráljuk. A paprikákat megmossuk kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a paprikával, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, és habzsákból vagy levágott sarkú nejlonzacskóból a száraz tésztába töltjük. Forró vízben megfõzzük a töltött tésztákat, majd leszûrjük
Mártás: A póréhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát megpirítjuk rajta, hozzáöntjük a fehérbort, és beforraljuk. Belekeverjük a curryport, felöntjük a tejszínnel, és 2-3 percig fõzzük.
A mártásba beletesszük a töltött kagylókat, és lassú tûzön megforgatjuk benne. A kagylókat tányérra szedjük, és ráöntjük a mártást. Joghurttal és korianderrel díszíthetjük.