2024.04.19. - Emma

Gyümölcstorta

Hozzávalók:

4 darab tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
1 csomag sütõpor

Díszítés:

1 csomag pudingpor
1/2 liter tej
2-2 evõkanál cukor
1 csomag zselatin
2 dl víz
különbözõ gyümölcsök
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom, fele cukrot a fehérjéhez öntöm, felét pedig a sárgájához. A fehérjét habbá verem. A sárgáját elkeverem a cukorral, majd hozzáadagolom a lisztet és a felvert fehérjét és a sütõport. A margarint megolvasztom és hozzáöntöm a tésztához.

A tortaformát kikenem margarinnal, majd kilisztezem, beleöntöm a tésztát, és elõmelegített sütõben megsütöm.

Míg sül a tészta a pudingot megfõzzük. (ízlés szerint bármilyen puding tehetõ rá) Ezt rákenjük a tésztára a gyümölcsöket ráhelyezzük. A zselatinport elkeverjük cukorral felöntjük vízzel, majd kb. 1 percig fõzzük, kicsit hûlni hagyjuk, majd ráöntjük a torta tetjére, majd hagyjuk megdermedni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!