4 darab tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
1 csomag sütõpor
Díszítés:
1 csomag pudingpor
1/2 liter tej
2-2 evõkanál cukor
1 csomag zselatin
2 dl víz
különbözõ gyümölcsök
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tojásokat kettéválasztom, fele cukrot a fehérjéhez öntöm, felét pedig a sárgájához. A fehérjét habbá verem. A sárgáját elkeverem a cukorral, majd hozzáadagolom a lisztet és a felvert fehérjét és a sütõport. A margarint megolvasztom és hozzáöntöm a tésztához.
A tortaformát kikenem margarinnal, majd kilisztezem, beleöntöm a tésztát, és elõmelegített sütõben megsütöm.
Míg sül a tészta a pudingot megfõzzük. (ízlés szerint bármilyen puding tehetõ rá) Ezt rákenjük a tésztára a gyümölcsöket ráhelyezzük. A zselatinport elkeverjük cukorral felöntjük vízzel, majd kb. 1 percig fõzzük, kicsit hûlni hagyjuk, majd ráöntjük a torta tetjére, majd hagyjuk megdermedni.