rss
  • Almaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 liter tej
    5-6 alma
    fahéj
    1 csomag vaníliás pudingpor
    egész szegfûszeg
    cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 citrom leve

    Elkészítés:

    Az almákat meghámozzuk, és feldaraboljuk, fahéjjal megszórjuk. A pudingport tejjel simára keverjük.

    Az almákat egy edénybe tesszük, ráöntjük a maradék tejet, beletesszük a szegfûszeget, ízlés szerint cukrot, majd felforraljuk. Ha felforrt, belekeverjük a pudingot, és újra felforraljuk.
    Levesszük a tûzrõl, és hagyjuk kihûlni. Citromlevet facsarunk bele.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók: 2.8 dkg élesztõ, 50 dkg liszt, 1 púpos evõkanál tejföl, 1 evõ.kanál olaj, 2,4 dl víz, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.

  • Körözöttes sajttorta

    Hozzávalók: 60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fûszerpaprika, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 1 dkg só, 1 késhegynyi õrölt kömény, 35 trappista sajt, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 csomag ropi.

  • Curry-szószos húsgombócok

    Curry-szószos húsgombócokA darált húsból, a nagyon apróra vágott hagymával, a felvert tojásokkal, a zsemlemorzsával, petrezselyemmel, a sóval és borssal fasírt masszát készítünk. Kigombócozzuk, és forró olajban megsütjük, majd egy tűzálló edénybe szedjük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, a curryt. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük a borral és a húslével. Sűrű mártássá forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A gombócokra borítjuk, majd 10 percig ebben a mártásban főzzük a fasírtgolyókat. Gombás párolt rizzsel tálaljuk.

  • Szalámis, sonkás rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg füstölt sonka
    - 20 dkg szalámi
    - 20 dkg füstölt sajt
    - 2 tojás
    - 3 dl tej
    - 1 doboz kukoricakonzerv
    - spagetti

  • Banános - csokidarabkás muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.

  • Mustáros uborkamártás

    A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelo legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük.

  • Cukkinifõzelék

    1,2 kg cukkínit hosszában szeljünk ketté, a magját kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és tökgyalun vagy nagyobb lyukú káposztareszelõn gyaluljuk le. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük üvegesre, majd tegyük rá a legyalult cukkínit, és dinszteljük még pár percig. Közben adjunk hozzá 1 evõkanál apróra metélt kaporlevelet, és 1 púpozott mokkáskanál sót.

  • Tofu rántva

    Hozzávalók: 600 g (2 csomag) tofu, fûszersó, zsemlemorzsa, liszt, víz, olaj a kisütéshez.

  • Angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Kukoricaleves mexikói módra

    Kukoricaleves mexikói módraA szalonnát nagyobbacska, de nem túl nagy kockára vágjuk, kevés olajon feltesszük sülni. Amikor már félig kisült a zsírja, akkor a szintén kockára vágott hagymát rárakjuk és együtt tovább pirítjuk. Ezután jön a szintén kockára vágott piros paprika. Majd jöhet a kukorica, ha finom a leve, az is mehet bele a levesbe. Utána fel kell engedni vízzel, tetszés szerint lehet hígabb és sűrűbb. Amikor kellemesen összeértek az ízek, a tejszínt és a paprikakrémet, a lisztet egy nagyobb edényben kicsi habverővel összekavarjuk.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Buggyantott tojásleves

    Hozzávalók: 4 db tojás, 50 g zsír, 30 g liszt, 20 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika, 1-2 db babérlevél, fél csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, ecet, só, kömény, nagy karéj kenyér, sercli;

  • Csirke vadász módra

    Hozzávalók: 1 csirke, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 1 kis zeller, 4 érett paradicsom, 1 marék fekete olajbogyó, kis liszt, só, bors, olívaolaj;

  • Almás rántott palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.

  • Majonézes marhanyelv

    Hozzávalók:

    1 darab marhanyelv vagy 2 darab disznónyelv (a disznónyelv hamarabb elkészül és könnyebb megtisztítani, viszont nem annyira mutatós, mint a marhanyelv), 2 -3 cikk fokhagyma, szemes bors, borókabogyó, 2 kisebb babérlevél, só, házilag készített majonéz és tejföl

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 8 dkg császárszalonna
    - 8 dkg reszelt sajt
    - 1+1 közepes fej hagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1+1 tojás
    - 2 ek tejföl
    - só, bors, fûszerpaprika, petrezselyemzöld
    - 1-2 dkg aszalt paradicsom
    - olaj a sütéshez és a páchoz

  • Svájci almás

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg sütõmargarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál tej, 5 darab alma.

  • Brokkoli krémleves

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 dl sovány tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 dl 3%-s fõzõkrém, 6 db kukoricás abonett, õrölt bors, reszelt vöröshagyma, só, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint.