rss
  • Spárgasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    400 gramm fehér spárga

    bors
    1 kiskanál vaj
    1 tojás
    2 evõkanál balzsamecet
    2 evõkanál olívaolaj
    4 szelet nyers sonka
    rukkola.

    loading...

    Elkészítés:

    A spárgát megmossuk, majd meghámozzuk, és sós vízben vajjal együtt megfõzzük kb. 15-20 perc alatt. A tojást megfõzzük, lehûtjük, majd megtisztítjuk, és kis kockára felvágjuk. hozzáadjuk a balzsamecetet, az olívaolajat, és sóval, borssal ízesítjük.A sonkaszeleteket szépen feltekerjük, ráhelyezzük egy tányérra, majd mellérakjuk a spárgát, a salátát, és meglocsoljuk az öntettel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgundi marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Olasz csokis süti

    Hozzávalók Piskótalap: 3 tojás, 1 ½ dl cukor, 2 evõkanál burgonya- vagy kukoricakeményítõ, 2 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál instant kávégranulátum, porrá törve 1 teáskanál sütõpor.

  • Erõleves sajtos túrógaluskával

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 10 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 csomó kapor, finomított só, 8 dl erõleves (lehet kockából).

  • Csörögefánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 tojássárgája, 17,5 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom héja, negyed teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só.

  • Paradicsomos pizzaszósz

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5 db hámozott paradicsom, só, bors, fûszerpaprika, friss vagy szárított oregánó, olaj.

  • Sonkás saláta

    Hozzávalók: zöldsaláta, kukorica, feta túró, sonka, olivabogyó, uborka, paradicsom, só, olívaolaj, ecet vagy citromlé.

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Karalábéfõzelék

    A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockákra vágjuk, és egy . kevés sóval a zsiradékban a saját levében vagy egy kevés vízzel puhá­ra pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel fel­engedjük, és összevagdalt petrezselyemzölddel meghintve, megtejfö­lözve tálaljuk.

  • Tojás tálon, vesével, Meyerbeer módra recept

    Hozzávalók:
    10 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl madeira mártás;

  • Texasi krumpli

    Hozzávalók: 5 nagy krumpli, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 ek olaj, 50 dkg darált sertés és marhahús keverve, 2 ek paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, cazenne bors, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyem zöld, fehér bors.

  • Marinált zöldpaprika

    Hozzávalók: 1-1 zöld és sárga paprika, 7 ek olaj, 2 tk balzsamecet.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, törött bors, ízlés szerint só.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 2 tojás, 1/4 l tej, só, liszt amennyit felvesz.

  • Paradicsomos nyúlragu

    Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, vagy lapocka, 20 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl fehérbor, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Fitness saláta

    A brokkolit megsózzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd gõz fölött pár percig gõzöljük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, a fürjtojást sós vízben megfõzzük és megpucoljuk. A répát megtisztítjuk és lereszeljük. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. A tányérra ráhelyezzük a jégsaláta darabjait, majd a megpucolt, megreszelt zöldségeket és öntettel jó alaposan meglocsoljuk.

  • Hercegnõ burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só.

  • Banános golyók

    Hozzávalók:

    - 2 banán
    - 250 g darált keksz
    - 250 g porcukor
    - 2 evõkanál kókuszreszelék a masszába
    - kókuszreszelék a hempergetéshez

  • Almáspite

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 35 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 cs sütõpor, csipet só, 2 dl tejföl, 35 dkg cukor, 2 kg alma, almától függõen cukor, fahéj, zsemlemorzsa vagy darált dió.

  • Almás fahéjas muffin

    Hozzávalók: ½ bögre zabkorpa, 1 bögre teljes kiõrlésû liszt, ¼ bögre õrölt lenmag, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál szerecsendió, 1 tojás, 4 evõkanál olívaolaj, 1½ alma lereszelve, 3 evõkanál barna cukor, 3 evõkanál durvára vágott dió, zabpehely a szóráshoz.

loading...