2024.04.24. - György

Pingui szelet

Hozzávalók:

Piskóta:
1 csomag sütõpor
3 dkg kakaó
16 dkg liszt
3 evõkanál víz
15 dkg cukor
6 db tojás
csipet só
pár csepp citromlé

Krém:
1 csomag zselatin
5 dl tejszín
vanília aroma

Máz:
10 dkg margarin
1,5 dl tej
35 dkg étcsoki
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat szétválasztjuk, és kimérünk mindent. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. A tojásfehérjét a sóval, citromlével és a cukorral jó keményre felverjük. Egyenként belekeverjük a sárgáját és a vizet. Beleszórjuk a liszt, sütõpor és kakaó keverékét, és jól eldolgozzuk.

Ha ezzzel kész vagyunk, beleöntjük a tepsibe, és betesszük a 190 fokra bemelegített sütõbe. Sütjük kb. 15-20 percig A megsült piskótát kihûlés után félbe vágjuk.
A krémhez a jól lehûtött tejszínt az aromával elkezdjük felverni, majd ha már szépen áll, beleöntjük a zselatinfixet, és az elõírásnak megfelelõen járunk el.

A mázhoz egy lábasban felolvasztjuka margarint, és beletesszük a csokit, és jól lehûtjük.
A tepsibe betesszük az egyik lapot és rákenjüka krém felét. Erre a máz kb. harmadát, és jól elkenjük, majd a krém második felét is rátesszük.

Kicsit betesszük a hûtõbe dermedni, majd a maradék mázat rákenjük, és mehet vissza a hûtõbe.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!