Hozzávalók: A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor. A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A 10 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, azután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a diót, a sütõporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjékbõl keményre vert habot. A masszát elfelezve két lapot sütünk belõle. A kihûlt lapokat krémmel töltjük meg, egymás tetejére téve, tetejét is megkenjük, összesodorjuk, kívül is szépen bekenjük, és tetszés szerint díszítjük.
A krém elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a rumot. A tejet kevés liszttel péppé fõzzük (jó sûrûre), ha kihûlt mindkettõt összekeverjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!