rss
  • Török joghurtos birkanyárs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

    loading...

    A húst lefaggyúzom, felkockázom. A hagymát nagyon apróra vágom, összekeverem az olajjal, a paprikával, sóval, borssal és a húskockákat beleforgatom a marinádba és éjszakára a hûtõbe teszem. A húst másnap nyársakra húzom és faszénparázs felett forgatva megsütöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 50 dkg reszelt fehérkáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, törött bors, só.

  • Bolognai spagetti

    Hozzávalók: 1-2 fej hagyma, 1/2 kg darált hús, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 liter paradicsomlé, 2 dl testesebb vörösbor, pirospaprika, só, bors, oregano, bazsalikom, 1 csomag spagetti tészta, 20 dkg sajt.

  • Sonkás hagymaleves

    Hozzávalók: 5 fej vöröshagyma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 7,5 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, õrölt szerecsendió, bors, só.

  • Bableves olaszosan

    Hozzávalók:

    - 30 dkg fehérbab
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - 1 kk kakukkfű
    - 1 kk majoránna
    - 1 kk rozmaring
    - 0,5 l paradicsomlé
    - só
    - 2 kk cukor
    - 1 tojásból készített csipetke tészta

  • Barackos csirkemellsteak

    A megmosott csirkemellbõl 15 dkg-os szeleteket vágunk. Enyhén klopfoljuk. Mindkét
    oldalát meghintjük sóval, reszelt gyömbérrel. Kevés elõhevített olajon elõsütjük.

  • Csöröge- vagy forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só, a sütéshez: 50 dkg zsír.

  • Kenõmájas készítése

    Hozzávalók: 1 egész disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 8 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg törött bors, só;

  • Szilvaleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg szilva
    - pár szem szõlõ
    - 1-1,4 l víz
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 6 evõkanál kristálycukor, méz vagy édesítõ
    - 1 evõkanál liszt
    - csipet só
    - szegfûszeg
    - fahéj
    - citromlé

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Francia öntet

    Hozzávalók: 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kiskanál mustár, késhegynyi só, frissen õrölt bors.

  • Csokis banános piskóta

    Csokis banános piskótaA pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba belekeverem. A csokit megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banándarabokkal.

  • Grillezett májszeletek zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfû, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett.

  • Házikészítésû banánfagylalt

    Hozzávalók: 5 személyre: 5 db fagyis pálcika, 5 db banán, egy kocka házicsoki (lehet akár feher csoki is), egy tasak habpor.

  • Fügés golyóbis

    Hozzávalók: 25 dkg marcipánmassza, 2 cl rum, 8 db aszalt füge, 4 evõkanál narancslekvár, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.

  • Sütőtök krémleves

    Sütőtök krémlevesMeghámozom a sütőtököt. Megtisztítom a hagymát, és apróra vágom. Felaprítom a fokhagymagerezdeket. Felforrósítom az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben és hozzáadom a hagymát és a fokhagymát. Eltávolítom a sütőtök magját és apró kockákra vágom. Hozzáadom a hagymához és jól összekeverem. Hozzáadom a sütőtökhöz a curryport és a fűszereket.
    Beleöntöm a zöldséglevet, összekeverem és felforralom. Lassú tűzön főzöm 35 percig. Kézi botmixerrel pürésítem a sütőtöklevest. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

  • Gyümölcsös palacsinta-felfújt

    20 deka lisztbõl a szokott módon palacsintákat sütünk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Kivajazunk, vagy margarinnal kikenünk egy kerek, mély tûzállótálat és beleterítjük a palacsinta egyharmadát.

  • Lekváros derelye

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg Liszt, 1 tojás, 15 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg zsemlemorzsa, íz­lés szerint só, porcukor, szükség szerint szil­valekvár.

  • Sajtos rudacskák

    Sajtos rudacskákA lisztet, sót, parmezánt, oregánót a borssal összekeverem, majd a vajat pici mennyiségekben rákockázom. Robotgéppel fél perc alatt morzsássá dolgozom, majd hozzáadom a tojás sárgáját és a hideg vizet, majd összegyúrom a tésztát, majd lisztezett deszkán fél cm vékony téglalappá nyújtom és szintén fél cm vastagságú hasábokat vágok a pizzavágómmal. (Lehet nagyobb rudakat is készíteni és sütés után darabolni.) Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem a rudakat, majd kissé felvert tojásfehérjével megkenem és megszórom a szezámmaggal.

  • Lecsós palacsinta ínyenceknek

    Hozzávalók: 1 doboz palacsintapor (vagy saját sütésû palacsinta), 1 doboz lecsókonzerv, 1 pohár tejföl, 20 dkg trappista sajt, kevés olaj a sütéshez.

  • Barackkal töltött gombóc

    Barackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk 5 dkg zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. Miután feljönnek a víz felszínére a gombócok, még további 3-5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kiemeljük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

loading...