2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Apró kiflik

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor.
A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a szobahõmérsékletû vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hûtõszekrénybe tesszük.

Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hûtõbõl, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérõjû kör alakúra. 8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külsõ oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodortuk kifli formára, enyhén kivajazott teflon tepsiben ujjnyi távolságra rakjuk, és elõmelegített sütõben (190° C) kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz.

A kimaradt, sütésre váró tésztát hûtõben tartsuk, ne szobahõmérsékleten! Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni, a nyers tészta légmentesen lezárva mélyhûtõben eláll.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!