rss
  • Túrós rétes (édes)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

    Egy keverõtálban jól elkeverem a vajat a porcukorral és a tojássárgájával, amit reszelt citromhéjjal ízesítek. Hozzákeverem a grízt, az áttört túrót, a tejfölt, a beáztatott mazsolát és a porcukorral kemény habbá vert fehérjét. Könnyedén összekeverem és az elõkészített réteslapokat ezzel a töltelékkel töltöm meg.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egyszerû cukormáz

    Hozzávalók: 250 g porcukor, 1-2 evõkanál víz.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, olaj vagy zsír, liszt, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, pirospaprika, só
    babérlevél, füstölt sonka vagy kocka.

  • Mákos sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sima liszt
    - 20 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 2 kanál tejföl vagy tej
    - 10 gramm cukor
    - egy csipetnyi só

    Mákos töltelék:

    - 8 tojás
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg darált mák
    - 3 dkg finom morzsa
    - citromhéj

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Vadas gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.

  • Burgonyaleves

    BurgonyalevesA megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet ízesítünk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Tortilla

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 tk só, 1/2 cs sütõpor, víz.

  • Tízperces meggyleves hidegen készítve

    Hozzávalók: 1 l. meggybefõtt, 1 dl. tejföl, 2 ek. cukor, 2 dl. tej.

  • Tojásos kocka

    Hozzávalók: Liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, tojás 4 db, tejföl 2 kanál, só 2 késh.

  • Hurkák

    Májashurkához: Máj ,tüdö,szív,vese ledarálva,a hagymás bélzsir melegen, sok kapor, bors, szegfübors, egy nagyon kevés szegfüszeg ( vigyázva mert ez nagyon erös füszer ) és só. Elöbb inkább keveset, és aztán kell kóstolni, hogy minden aroma érezzen rajta.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd bele rakjuk az apróra felvágott vöröshagymát. Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk. A hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódik hozzáadjuk a többi alaplevet, a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini akkor az egészet összemixelem. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt, egy keveset még forr és már lehet is tálalni. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

    Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.

  • Madártej szelet

    Hozzávalók: 8tojás, 12 evõkanál cukor, 13 evõkanál liszt, 2 cs vanília cukor, 4 dl tej, 18 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 4 dl tejszín, 2 cs habfixáló.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Lottó-tészta

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Csopaki pincepörkölt

    Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát.