2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Báránytokány

Hozzávalók: 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só, 3 g õrölt feketebors, 10 dkg hagyma, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmosom, leszárítom és csíkokra vágom. Felkockázom a füstölt szalonnát és az olajban kisütöm. Hozzáadom a finomra vágott hagymát és aranysárgára párolom. A húscsíkokat megsózom, a lábasba dobom és megpirítom. Ráöntök kb egy deci vizet, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a borsot, majd fedõ alatt készre párolom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!