2024.04.25. - Márk

Zsemlegombóc

Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a fõzõvízhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsemléket kis kockákra vágom, a zsíron megpirítom, majd félreteszem.

A tojásból, a lisztbõl, 1 deci vízból és a kiskanálnyi sóból tésztát készítek és belekeverem a pirított zsemlekockákat. Vizes kézzel gombócokat formálok belõlük, majd sós vízben kifõzöm õket (akár tíz perc is lehet, míg megpuhulnak!). Vadashoz, pörköltfélékhez kínálom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!