rss
  • Pacaltokány

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi õrölt feketebors, só, kevéske liszt.

    loading...

    A hagymát a zsíron, vagy olajon sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, egy-kettõt keverek rajta, majd sózom. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedõ alatt majdnem puhára párolom.

    Ekkor beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a törött borsot. Lassú tûzön, a folyadékmennyiséget minimálisan tartva puhára párolom. Mikor készre fõtt, beleteszek egy deci vízbe kevert egy evõkanálnyi lisztet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csülök pékné módra

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

  • Túrós paprika

    Hozzávalók:

    4 db paprika, 8 szelet gépsonka, negyed kg túró, 1 dl tejföl, csipetnyi só, törött bors, pirospaprika

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Sörben sült fürjtojás

    Hozzávalók: 16 db fürjtojás, 1 db tyúktojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél dl világos sör, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi sütõpor, 1 púpozott mokkáskanál só;

  • Titkok nélkül – Kínai gyógynövények

    A Titkok nélkül – Kínai gyógynövények körüljárja a téma alapvetõ fogalmait, többek között az öt elem tanát, a csi szerepét és a nyolc alapmodellt. A könyv segítségével megismerkedhetünk az egyes orvosságok elkészítésének módjával, és több mint 80 fontos gyógynövény részletes leírását is megtalálhatjuk benne a következõ kategóriákba osztva: melegítõ növények, a jin és a jang egyensúlyát helyreállító növények, élénkítõ növények és a meleg eloszlatására szolgáló növények.

  • Alma télre

    Hozzávalók: 5 kg alma, 2 kis evõkanál nátrium benzoát.

  • Üvegtésztás zöldségleves

    Hozzávalók:

    1 l húsleves, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 10 dkg üvegtészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg gyömbér, 2 evõkanál halszósz, 1 evõkanál szójaszósz

  • Sóskaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 60 deka sovány marhahús, 5 deka füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika,, késhegynyi törött bors,só.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Körtés felfújt

    Körtés felfújtA felforralt tejbe szórjuk bele a búzadarát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük sűrűre, majd húzzuk le a tűzről. A tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk össze a langyosra hűlt tejbedarával. A meghámozott, kisebb kockákra vágott körtéket keverjük össze a mézzel meg a fahéjjal, és a tojásfehérjékből vert habbal együtt lazán forgassuk a tejbedarába. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük meg. 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.

  • Spagetti Karbonara

    Hozzávalók: 25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconbõl is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti.

  • Erdélyi tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kg liszt, fél kg tepertõ, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1 dl tejföl, 1 cs sütõpor, só, bors.

  • Párolt ördöghal

    Hozzávalók: 30 dkg ördöghal filé, 8 nagy cikórialevél, õrölt sáfrány, chili, olaj, tengeri só, õrölt bors, frissen tartó fólia.

  • Cseh knédli: (Èeské knedlíky)

    Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztõ, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.

  • Hagymás kukoricasaláta

    Hagymás kukoricasalátaElső lépésként a nagy fej lilahagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony félkarikákra felszeleteljük. A zöldcitrom (vagy lehet sima citrom is) levét kinyomkodjuk, és abban hagyjuk pácolódni a hagymát legalább 10 percig, de még jobb, ha egy-két órát is pihen benne a hagyma. A kukorica levét leszűrjük, a fetát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a bepácolt hagymát a levével együtt (ízlés szerint!), megborsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ha valaki szereti a csípőset, karikázhat bele néhány paprikaszeletet is.

  • Töltött sült alma

    Hozzávalók: 4 kisebb, savanykás alma, 4 dkg mazsola, 4 dkg mandulacsík, 1,5 ek méz, késhegynyi gyömbérpor, 5 dkg puha vaj.

  • Szõlõs rizskók

    Hozzávalók:

    - 20 dkg hosszúszemû rizs
    - só
    - tej
    - 2 tojás
    - 4 dkg vaj
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 kiskanál vanília-esszencia
    - 8 dkg piros szõlõ
    - 8 dkg fehér szõlõ
    - vaj és édes morzsa a kuglófforma kikenéséhez, beszórásához

    A csokoládéöntethez:

    - 15 dkg étcsokoládé
    - 1 dl 30%-os tejszín
    - 2 evõkanál rum
    - friss menta a díszítéshez

  • Debreceni tokány

    A húst csíkokra vágjuk. Szintén csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a húst.

loading...