rss
  • Apricot Nog

  • Share on Tumblr

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

    Hozzávalók:
    6 cl fehér rum
    6 cl tejszín
    6 cl sárgabaracklé
    3 cl barackpálinka
    1 felvert tojás
    szerecsendió

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2.5 dkg margarin, 2.5 dkg élesztõ, 2.5 dkg porcukor, 1 tojás, 1.3 dl tej, 3 csipet só, egy citrom reszelt héja, 10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, olvasztott vaj.

  • Olasz tonhalas pizza

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 30 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, só, bors.

  • Gyümölcsös-jeges tea

    Hozzávalók 12 pohárhoz: 8 filter málna-, eper- vagy ribizliízû gyümölcstea, 3-4 evõkanál méz, 12 dkg málna, 3 szem õszibarack, lehetõleg „kopaszbarack”, 1 közepes sárgadinnye, hurkapálca.

  • Házi gesztenyés tekercs

    Házi gesztenyés tekercsA kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítünk és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd felgöngyöljük.

  • Hurkák

    Májashurkához: Máj ,tüdö,szív,vese ledarálva,a hagymás bélzsir melegen, sok kapor, bors, szegfübors, egy nagyon kevés szegfüszeg ( vigyázva mert ez nagyon erös füszer ) és só. Elöbb inkább keveset, és aztán kell kóstolni, hogy minden aroma érezzen rajta.

  • Húsvéti Görögsaláta bárányhússal

    Hozzávalók:200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom;

  • Kolbásztöltelékes hústekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 70 dkg sovány sertéscomb, só, õrölt bors és kömény, 2 evõkanál pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj.

  • Uborkás tökfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg gyalult tök, 2 kovászos uborka, 3-4 dl kovászosuborka-lé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, cukor, ízlés szerint, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj;

  • Remuládmártás

    A majonézmártásba mustárt, törött borsot, finomra vágott ecetes uborkát, vöröshagymát, kapribogyót, petrezselyemzöldet és tárkonylevelet keverünk és egy kevés tejszínnel hígítjuk.

  • Sajtos-sonkás partyfalatka

    Lapkasajtot és gépsonkát összefogva feltekerek és annyi fogvájót tûzök bele egyenletesen elosztva, ahány darab lesz belõle (4-5 darab lesz egy "tekerésbõl").

  • Hideg õszi zöldségleves

    Hozzávalók: Háromnegyed pohár uborkalé, vagy kvász, 1 kockázott fõtt sárgarépa, 3/4 pohár apró kockára vágott fõtt krumpli, 3/4 pohár apróra vágott sós gombakonzerv, 1,5 db friss kígyóuborka felkockázva, 1 pohár újhagymakarika, a lilahagyma apró kockára vágva, 1 ek kapor apró kockára vágva, 1 ek zellerlevél apróra vágva, 1 alma apró kockákra vágva, fél ek mustár, 2 keménytojás a díszítéshez.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Paradicsomos húsgombócA darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és sózzuk borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró sós vízzel engedjük fel, és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízbe főtt krumplival is tálalható.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús, 50 dkg friss zöldbab 3 pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna só, bors, paprika.

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek. liszt, só, Vegeta.

  • Sajttekercs

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 kk só, 1 tejföl, 2 tojás;
    Krém:
    20 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is, 1 kávéskanál só;

  • Tejfölgofri

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 pohár tejföl, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaniliáscukor, reszelt citromhéj, 1 csapott tk sütõpor.

  • Karácsonyi csokoládérolád

    Hozzávalók: 1db piskótalap, 10cl tejszín, 200g cukor, 200g vaj, 70g kakaópor.

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, Fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • Patisszonsaláta

    A meghámozott patisszonokat ujjnyi darabokra vágjuk, üvegbe rakjuk, esetleg néhány zöldparadicsommal, kisebb uborkával együtt.