rss
  • Betyáros tarhonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

    A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban kiolvasztom. Szép sárgára pirítom rajta a tarhonyát, majd az apróra vágott hagymát is. Beledobom a felkockázott krumplit, majd meghintem a paprikával megsózom.

    Felöntöm bõ félliternyi vízzel, belekarikázom a zöldpaprikát és kis lángon puhára fõzöm. Végül belekeverem a jófajta pörköltet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lencsesaláta tésztával

    Hozzávalók: 320 g Gyermelyi négytojásos olaszcsavart, 120 g magos mustár, 2 evõkanál méz, 1 evõkanál finomra vágott bazsalikom, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 1 dl olívaolaj, 0,5 dl fehérbor, só, õrölt fehérbors, 100 g póréhagyma, 100 g gépsonka, 100 g fõtt marhanyelv, 100 g fõtt vörös és barna lencse, saláta a díszítéshez.

  • Sült ponty hagymaszósszal

    Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.

  • Ünnepi püspökkenyér

    Hozzávalók:

    - aszalt, száritott gyümölcsök
    - 2 dkg mazsola beáztatva
    - 3 dkg aszalt szilva
    - 3 dkg aszalt sárgabarack összevágva
    - 10 dkg vaj felolvasztva
    - 2 evõkanál teljes kiõrlésü zabpehely
    - 3 evõkanál liszt
    - 2 db tojás fehérje felverve
    - 3 dkg mandulaõrlemény
    - 1 dkg szeletelt, hántolt mandula
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 3 evõkanál porcukor
    - rumaroma vagy mandulaaroma
    - vanilliás cukor
    - 1 késhegynyi sütõpor
    - csokoládéöntet (a tetejére)
    - kókuszreszelék
    - vaj a tepsi kikenéséhez
    - liszt a tepsi kikenéséhez

  • Datolyás rizs

    Hozzávalók: 40 dkg rizs, 20 dkg datolya, 10 dkg vaj, 3 dkg mandula, 3 dkg mazsola, 1 mk. sáfrány, só, 8 dl víz.

  • Káposzta hagymával

    Hozzávalók: 2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

  • Zöldbabsaláta sonkával

    Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zöldhagyma, 1 db csípõs paprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Rózsa desszert

    Hozzávalók: 1 bögrényi rózsaszirom, piros, 4 db összezúzott banán, ugyanennyi aprított datolya, 2 evõkanál konyakba áztatott mazsola, reszelt alma, mandula, cukrozott narancshéj, vagy citronát, 4 evõkanál rózsadzsem, 2 narancs leve, tejszín.

  • Almás krémsajt

    Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk. Kiválóan kenhetõ és ízletes. Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.

  • Amaretti

    Amaretti: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Szalagos fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 + 1 EK porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 cl rum, késhegynyi só.

  • Almás máj

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szép libamáj, 50 dkg alma, 3-4 evõkanál olaj, 1 csokor zsálya, 40 dkg csirkemáj, só, õrölt bors, 1dl almabor.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, 1 evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Ribiszkelé

    Hozzávalók: 5 kg ribiszke, fél liter víz.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Kelkáposzta-fõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1 db zöldségleves-kocka, 5 db aszalt sárgabarack, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál tejföl.

  • Rakott zöldbab 1.

    Hozzávalók: zöldbab, szójagranulátum, rizs, Tolna sajt reszelve, olaj, só, bors, fokhagyma, vegeta, 1 pohár tejföl, vagy kefir.

  • Almás tekercs Karácsonyra

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 natúr joghurt, csipetnyi só.

  • Párizsi kosár

    Hozzávalók: 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott, 10 dkg cukorborsó, 2 ek tejszín, 1 mk apróravágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, a kisütéshez olaj.

  • Macesztorta

    Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.