rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Lesütött kacsamáj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg kacsamáj, 20 dkg kacsaháj, 2 dkg só.

    A májat megtisztítom, majd a fél gyufaskatulya méretû kockákra vágott hájjal együtt 4 deci vízzel lefedve, kis lángon felteszem fõni. Fél óra után leveszem a fedõt és idõnként megforgatva szép pirosra sütöm. Mikor kész, csak akkor sózom. Melegen héjában sült burgonyát, burgonyapürét, fejes salátát, vagy más idénysalátát adok mellé. Hidegen felszeletelve a legelõkelõbb ételek egyike.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kolbászleves

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt kolbász, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál finomliszt, 1 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, és törött fekete bors, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, (csipetnyi erõs paprika is lehet). A galuskához: 1 tojás, és két evõkanál liszt.

  • Csirkés szendvics

    Egy tûzálló tálat kiolajozunk, a húsokat a fûszerkeverékkel bedörzsöljük és 2 dkg vajjal bekenjük. 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát megmossuk.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, fõzõolaj a sütéshez, 2 evõkanál (30 ml) kukoricaliszt.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: fél kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kk pirospaprika, 1 ek só, 1 kk olaj, 1 kk vaj, vegeta.

  • Borostyán kocka

    Hozzávalók: 4 db tojás sárgája, 100 g porcukor, 400 ml tej, 140 g rétesliszt, 170 g krém margarin, 15 g vaníliás cukor, 1 db barna piskótalap kicsi, fél sárga piskótalap.

  • Hűsítő meggyleves

    Hűsítő meggylevesElőször a fűszereket főzzük meg: a fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. liternyi vízzel felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben csomós lesz. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején.

  • Camembertsaláta szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg szõlõ, 20 dkg majonéz, 2 dkg mandula, csipetnyi só, késhegynyi fehérbors, 1 ek porcukor.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Barna zománcmártás

    Hozzávalók: 4 dl barna mártás, 3 dl barna aszpik.

  • Pácolt kacsacomb szõlõvel

    Hozzávalók: 4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szõlõlé), 1 kávéskanál szárított majoránna, 60 dkg apróbb burgonya, 10 gerezd fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 2 babérlevél, 10 szem bors, 20 dkg libazsír, 1 teáskanál méz, 20 dkg szõlõ.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: túró 15 dkg, vaj 5 dkg, liszt 10 dkg, zsír 25 dkg, só 1 késh., tojás 2 db, morzsa 10 dkg.

  • Rakott túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg csusza tészta, 50 dkg túró, 4 dl tejföl, szalonna, só.

  • Jamie Oliver: Jamie belevág...

    Különleges receptek – könnyedén!

    Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettõl vezérelve befizettem egy marokkói repülõútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben.

    A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegõt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem...

  • Otthoni kiwisaláta

    Hozzávalók: 1 lilahagyma, 3 nagyobb kiwi, 1 cs. petrezselyem, 1 hegyes erõspaprika, 1 citrom leve, 1 pici só, õrölt bors.

  • Köcsögös babgulyás

    Hozzávalók: 1.5 l babgulyás, 60 dkg lángostészta;

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 1 dl tejföl, 1 csipet petrezselyemzöld, só, majoránna, pirospaprika.

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Csokoládélikõr

    Hozzávalók: 2 dl víz, 15 dkg cukor, 3 evõkanál kakaó, 2,5 dl rum, sûrített tej.