2024.03.29. - Auguszta

Dorozsmai molnárponty

Hozzávalók: 1,6 kg pontyfilé, 3 dl olaj, 40 dkg hagyma, 2 dkg fûszerpaprika, 20 dkg paradicsom, 40 dkg zöldpaprika, 4 dkg só, 3 pohár tejföl, 10 dkg liszt, fél kg szalagtészta, 4 dl hallé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halfilét alaposan megmosom, leitatom és 8-10 dekás szeletekre vágom. Sózom, lisztbe forgatom, olajban ropogósra sütöm és félreteszem. Utána az olajban aranysárgára pirítom a finomra vágott hagymát, megszórom a paprikával, hozzáadom a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot.

Sózom, 8-10 percig párolom, felöntöm a hallével és további 10 percig fõzöm. Tejfölbe kevert liszttel sûrítem és felforralom. A szalagtésztát enyhén sós vízben kifõzöm, forró vízzel leöblítem és jól lecsepegtetem. Összekeverem a tejfölös mártással. A tésztát egy kizsírozott formába rétegzem, ráteszem a kisült halszeleteket és a sütõben 8-10 percig sütöm.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!