2024.04.18. - Andrea, Ilma

Túrós derelye

Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A túrót áttöröm, összekeverem a cukorral, a tojással és a tejföllel. A derelyetésztát ezzel a keverékkel töltöm meg, majd az elõírás szerint kifõzöm.

A zsemlemorzsát 2 evõkanálnyi olajon gyakori kevergetés mellett megpirítom. A kifõtt tésztát lecsepegtetés után a pirított morzsába forgatom. Tálaláskor porcukorral szórom meg.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!