rss
  • Paprikába ágyazott karfiol

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Piros húsú paprika, karfiol.

    Felöntõlé: 1 l víz, 1,5 dl 20 %-os ecetesszencia, 3 dkg só, 5 dkg cukor, 2 kk mustármag, 2 kk majoranna.

    A paprikákat megmosom, kicsumázom és átlósan kettévágom. A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és lobogó sós vízben 3 percig blansírozom, majd hideg vízbe teszem. Onnét kivéve a rózsákat hosszában kettévágom.

    Üvegekbe rakás: A paprikákba helyezem a fél karfiolokat, majd ügyesen, szorosan beleteszem a 720-as konzerves üvegekbe.

    Elkészítem a felöntõlevet, az üvegekbe töltöm, az üvegeket lezárom, majd másnapig száraz dunsztban hagyom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás tengeri halfilé

    Hozzávalók:

    1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (filézett tõkehal), 2-3 dl tej, 2-3 evõkanál margarin (nem sós), 3 gerezd fokhagyma, kevés grill, vagy flecken fûszerkeverék, bors

  • Vadászpecsenye

    Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg fokhagyma, fél tubus pirosarany vagy paprikakrém, 1 dkg törött bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó, 1 csipet kakukkfû, 1 dl bor, pirospaprika;

  • Halpaprikás bográcsban

    Hozzávalók:

    80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya;

  • Indonéz palacsinta

    Hozzávalók: az egyszerû palacsinta hozzávalói, 5 dkg kókuszreszelék, 3 dkg vaj, 1 csapott teáskanál currypor, késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál törött feketebors, 1 mokkáskanál sütõpor.

  • Lekváros bukta

    Hozzávalók:

    a kovászhoz:1 evõkanál finomliszt,3 dkg friss élesztõ,1 evõkanál porcukor,1 dl tej
    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 evõkanál porcukor, kevés tej, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás sárgája, csipetnyi só
    a töltelékhez: 30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
    a tészta tetejére: 10 dkg zsír

  • Sárgadinnyeíz

    A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.

  • Ecetes cékla

    A céklát tárolhatjuk nyersen is, egész télen át, ha van erre megfelelõ helyünk. Ha nincsen, de elég céklánk termett, érdemes savanyúságnak eltenni. Legjobb az Egyiptomi lapos, a Bordó, a Bíborhenger és a Detroit fajta. Ne legyen túl nagy, a kisebbeknek általában szebb, erõsebben piros a színük. Legjobb a legfeljebb 10-12 cm átmérõjû.

  • Hógolyó

    Hozzávalók:

    - 4 db tojássárgája
    - 1 csomag margarin
    - 40 dkg liszt
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 db citrom leve
    - 10 dkg cukor

    A habhoz:

    - 20 dkg cukor
    - 30 dkg darált dió
    - 4 db tojásfehérje

    A beforgatáshoz:

    - porcukor és vaníliás cukor keveréke

  • Kókuszos-chilis csirke

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg csirkemellfilé
    - 2 db magozott chilipaprika
    - 1/2 lime
    - 1 dl kókusztej
    - 300 ml forró csirke alaplé
    - 2 tk étkezési keményítõ
    - 3 ek mogyoróolaj

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, vagy sült hús, 15 dkg burgonya, 1 alma, 1 ecetes uborka, 1 ek mustár, késhegynyi törött bors, 3 dl tartármártás, 5 dkg füstölt marhanyelv, 1 EK vágott petrezselyemzöld.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Túrós õszibarackleves (görög)

    Hozzávalók : bõ fél kiló õszibarack, 10 dkg porcukor, 15-20 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 1 dl tejszín, kevés méz, 2 citrom.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Spenótlepény

    A spenótot sokan nem szeretik, de így lepényként az íze is kicsit elfogadhatóbb.

  • Sertésborda sütõtökkel

    Hozzávalók: 4 csontos sertésborda, só, bors, 400 g sütõtök, 1 vastagabb póré, 1 piros húsú nagy paprika, 4 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor snidling, 1 evõkanál szójaszósz, 1 késhegynyi chili (csípõs paprika).

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, oregano.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség,
    1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Májszelet roston

    Hozzávalók: 12 dkg máj, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.