Hozzávalók: 4-5 átpréselt fokhagymagerezd, 10 dkg vaj, fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 5 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 3-4 peperoni (zöld, piros), reszelt parmezánsajt, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A paprikákat hosszában kettévágom, kimagozom, ereiket kivágom és igen vékonyra szelem. A vajat felmelegítem, beledobom a zúzott fokhagymát, a peperonit és a petrezselymet.
3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" fõzöm. Leszûröm és elõmelegített tálba teszem.
Az asztalra teszem a kifõtt tésztát, a sugo-t ráöntöm és két villával átkeverem. Reszelt sajtot teszek mellé.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!